maanantai 6. toukokuuta 2013

Kuumaa Lätkähuumaa!

Nyt se on täällä: jääkiekon MM-kisat! Tämä suomalaisen egon kohottaja, jokakodin jännitysnäytelmä ja yhteisöllisyyden tukiranka pitää hyppysissään sekä tytöt että pojat. Ensimmäistä kertaa elämässään myös kolmion asukit päätyivät kisakatsomoon Hartwallin areenalle. Vastakkain pelasivat jättiläismäinen hurjimus USA sekä pienen piskuinen Itävalta.

Ennen pelin alkua virittäydyttiin tunnelmaan katsastamalla Aurinkokuninkaan uusi hieno patsas, joka komistaa areenan sisäänkäyntiä. Tätä jääkiekon historiallista monumenttia ei voi olla ohittamatta. Patsas hivelee kauneudellaan taivaita.


 
 
Henkisen valmistautumisen lisäksi tärkeää on oikeanlainen varustautuminen. Rekvisiittaa löytyi onneksi kiitettävästi pelipaikalta, joka osaltaan auttoi aikaansaamaan riehakkaan kannustustunnelman. Suuri kiitos Skodalle, joka sponsoroi Itävallan uusimmille faneille liput, poskitarrat sekä mahtavan skodakypärän! 
 


 
 
Jääkiekkokaukalon reunalla kannustamisen tunnelmaan pääsemiseksi istahdimme ennen ensimmäistä erää "limpparille". Löysimme lempipelaajamme Itävallan tiimistä eli # 89 Raphaël Herburgerin.  Lyyti päätyi jo unelmoimaan rouva Herburgerin tittelistä, vain koska kiekkoilija oli niin älyttömän komea. Valitettavasti googlesta ei löytynyt herra Herburgerista minkäänlaista järkevää kuvaa, jolla verestää muistoja. Tämä tragedia valtasi olohuoneemme KUNNES kisakatsomomme special guest Kimi opetti tytöille kuinka googlea käytetään. Saimme onneksemme Herburgerin raavaat piirteet piirtymään takaisin mieliimme. (Päivityksemme tapahtuu hieman myöhässä ja tällä hetkellä jännitetään jo kolmiossamme Suomen ja Ranskan taidonnäytteitä.)
  
 
 
Tunnelmaan latautumisen jälkeen pääsimme vihdoinkin katsomoon keskelle Bluesfanien armeijaa. Ennen peliä kajahtivat komeasti molempien maiden kanssallislaulut (Itävallan kansallislaulu jäi esilaulajien kiekunaksi, mutta USA:n tunnetumpi veisu vei hieman jo yleisöäkin mukanaan). Jännittävyyttä peliin toi Itävallan kaksi pikamaalia ensimmäisen kuuden minuutin sisään. Tämä yllätti katsomon totaalisesti ja sai Itävaltaa suosivat ainakin mukaan peliin.
  
 
Käytännössähän USA vei pelin totaalisesti. Lopputulos 5-3 oli jokseenkin arvattava, tosin moni suomalainen käytävillä pohdiskeli yllättyneenä iloisesti Itävallan pelanneen pirteästi. 
 
Nyt jatkamme jännitystä kannustamalla Leijonia voittoon. Tämän hetkisen tilanteen mukaan Suomi on johdossa 2-0 eikä Hietanen ole yhtään kyydissä. Kukkonen on myös ihan pihalla, eikä kiekkoa saisi hänelle antaa. Lyytin käy sääliksi silti ranskalaisia: ne tulee surullisiksi häviöstä kuitenkin.
 
Googlettelemme samalla Herburgerin taustatietoja. Valitettavasti suurin osa infosta on kuitenkin saksaksi, joten Lyyti tyytyy ihailemaan pelkkiä kuvia. Ajatuksena on myös yhteinen lemmikkihamsteri Herburgerin kanssa. Nimeksi tulisi Fat Hamster Herburger. 

P.S. Kuka ihme valitsee Tamille vaatteet? TV räjähtää kohta järkytyksestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti