sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Vähän jotain pientä Raphael Herburgerista...

Halusimme yhdessä Lyytin kanssa kunnioittaa Itävallan jääkiekkojoukkueen pelaajaa numero 89 Raphael Herburgeria yhden blogi kirjoituksen verran. Oikeastaan tämän tarinan alkujuuret tunkeutuvat jo jouluun, kun sisarukset Iida ja Soffi saivat loisto idean antaa joululahjaksi sisaruksilleen liput jääkiekon MM-kisoihin. Tämä siksi, että koko poppoo saisi edes kerran elämässään tilaisuuden sanoa käyneensä katsomassa maailmanluokan pelejä. Espoon Bluesin Fun Clubin hienoisella avustuksella saimmekin liput USA-Itävalta peliin, joka pelattiin lauantaina 4.5.2013.

Herburgerin nimeen törmäsimme oikeastaan ensimmäisen kerran siis tässä pelissä ja hänen tekemisiään seurasimmekin Lyytin kanssa silmä kovana. USA voitti toki pelin ylivoimaisesti ja Raphael Herbugerin saldoksi pelissä jäi pelkästään yksi jäähy vastustajan kiinni pitämisestä.

Näillä näytöillä kuitenkin numero 89 jäi mieliimme ja MM-kisa päivityksen yhteydessäkin paneuduimme Raphael Herburgerin sisimpään. (Lyyti yhä edelleen unelmoi Rouva Herburgerin tittelistä).

Kuitenkin vasta Itävallan peli Suomea vastaan nosti Herburgerin pisteet silmissämme taivaisiin. Kyseinen pelihän meni Itävallalta täysin puihin ja se näkyi myös numeron 89 pelityylissä. Herran otsaan kun kasvoi banaani ja hän kävi röyhkeähkösti tökkäisemässä maalivahtimme Ortion kanveisiin. Tästähän kasvoi sitten Melartille banaania otsaan oikea nippu ja pian oli nyrkit heilumassa pitkin jäätä molempien joukkueiden mokkejen katsellessa vieressä. Tottakai tästä tilanteesta joutui Herburger jäähylle (tietenkin myös Melart ja joku randomi Itävaltalainen tasoitukseksi) ja peli jatkui Suomen ylivoimana. Maalia tosin Suomi ei tämän kakkosen aikana saanut aikaan. Tietenkään.

Noh, Raphael Herburger ei jättänyt kuitenkaan pelissä kylmäksi, kun ajassa 42.47 (muistaaksemme) hän ajaa päräytti suoraan Suomen maalille yksinään ja hupskeikkaa lämäsi maalin. Tässä vaiheessa oli Soffin jo pakko ottaa Lyytille puhelua, että kai hänkin on tätä draamaa nyt varmasti toteamassa omin silmin. Hieno tragikoominen näytelmä Itävallan komistukselta tosiaan!

Lyytin tokasut tähän kuitenkin loppukaneetiksi: Siinä on mies kyllä Lyytin makuun, aiheuttaa hämminkiä ja ristiriitaisia tuntemuksia. Lähtisi kyllä tuon pelimiehen matkaan mikä päivä tahansa!

 
Löysimme yhden kuvan Herburgerista USA-Itävalta pelin tiimoilta.

 
Ja Lyytillä meni lippukin rikki, kun Herburger oli niin ihana ja kannustettava!
 
Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin: Hyvää Yötä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti