keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappu, vappu, vappu!

Kevään ensimmäinen kirpeän kupliva juhla on nyt sitten saatu päätökseen. Vappu on koko kansan juhla. Lapsiperheet lähtevät yhdessä ilmapalloineen ja saippuakuplineen kävelylle katsomaan kaupungin juhlahumua. Nuoret ryhmittyvät joukkioiksi keväiselle nurmikolle viettämään aikaa hyvässä seurassa. Opiskelijat lakittavat patsaita, kastavat uusia tulokkaita ja levittäytyvät kaduille haalareissaan tuoden sateenkaaren värit esille. On marsseja politiikan ja aatteiden puolesta, löytyy makkarakojuja, vappuhiihtoa viimeisellä palstalla lunta sekä hassuja hattuja ja serpentiinejätietenkään unohtamatta.

Tämä vappu meni Soffilla aika surkeasti sohvan perukoilla leffoja katsellen ja vatsatautia parannellen. Vappu tunnelmaan pääsi jokseenkin kämppiksen Lyytin panikoimisella vappujuhlasta. Onko hyvät housut, onko tukka hyvin, mitkä kengät, menikö lakki vinoon... Lista on loppumaton. Lopputulos on kyllä ihan hyvä ottaen huomioon, että Soffin mielipiteet olivat vaisuja vällyjen alla.


Vappu vuonna 2013
 
 

 Illan edetessä Soffi päätyi nostalgisessa puuskassaan selailemaan feispuukin vanhoja vappukuvia. Kuvia löytyi surkeasti (jäihän muutama Suomen kevät kokematta Nepalin ja Ghanan reissujen vuoksi). Samalla kuitenkin huomasi kyllä kuinka ikävä onkaan takaisin railakkaaseen opiskelijaelämään, jossa sosiaalinen elämä pyöri villisti myös haalareiden ympärillä. Nyt keltaiset haalarit ovat haudattuna laatikon pohjalla eikä enää ei tarvitse miettiä ehtiikö vielä hakea uusimman haalarimerkin.


Vappu vuonna 2009
 
 
ja vuonna 2012 (huomaa Manen
serpentiinihärpäkkeet)
 

Muistelut on kuitenkin nyt muisteltu ja aika katsella eteenpäin. On päästy jo toukokuuhun, joten heräillään jälleen yhdessä realiteetteihin ja puserretaan ajatus takaisin Criminal Mindsiin (kyllä Lyyti on päässyt jo kauteen nro 6 ja edelleen silmät sikkuralla arvailee murhaajia).

P.S. Lyytin terveiset: Lyyti tukehtui munkkiin, kun söi niitä liikaa. Oli makoisat munkit.

2 kommenttia:

  1. Anne -tati taalta vain ilmottee et luin teidan blogin... teilla on nakojaan kiva yhteinen koti ja kehittavaa puuhailua :) Olen tuomassa Bianca serkun Suomeen kesakuun 18- heinakuun 4 valiseksi ajaksi. Ajattelin et ehkapa te Salon tyttaret keksisitte jotain hauskaa ohjelmaa 19 v serkutytollenne paivaksi tai pariksi et han voisi kokea Suomen nuorison elamaa (sellaista kilttia ja kiinostavaa koska han ei ole kovin hurja menija niinkuin ne Joen lapsukauset olivat silloin aikanaan...lol)) eika vaan homehtua meidan vanhojen akkojen seurassa. Ois kiva jos keksitte jotain mut pakko ei ole, han on varmaan aivan tyytyvainen jos saa olla mokilla ja nahda vahan Suomen maisemia ja syoda jaateloa... ei paljoa raukka pyyda :)

    VastaaPoista
  2. Täällä vähän jo keskusteltu mitä me sille serkkuselle keksittäiskään kiusaksi. Eiköhän me jotain pientä kivaa saada aikaan. Tietenkin, jos Bianca haluaa mökkeillä niin täytynee lähteä teidän mukaan. Minä ja Lyyti ollaan ainakin töissä. Iida tosin vapailla, mutta hänellä jotain suunnitelmia lyötynä lukkoon. Varmaan koitetaan tota Hanna-serkkuakin kiusata mukaan viihdyttämään!

    VastaaPoista